Καλάθι άδειο.
  ()

You have no items in your shopping cart.

2ο POIKILO NIGHT TRAIL

Ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας Πετρούπολης προκυρήσει το  2ο Poikilo Night Trail στις 5 Ιουλίου 2014, στο Ποικίλο Όρος. Το  event περιλαμβάνει αγώνα νυχτερινού ορεινού  τρεξίματος MTR και αγώνα νυχτερινής ορεινής ποδηλασίας MTB. Οι  αθλητές  μπορούν να λάβουν  μέρος  ΜΟΝΟ  σ΄ έναν  από  τους  δύο  ξεχωριστούς  αγώνες  καθώς  οι  εκκινήσεις  θα  δοθούν με  διαφορά  5 λεπτών.  Αρχικά  θα  ξεκινήσουν  οι  ποδηλάτες  οι  οποίοι  καλούνται  να καλύψουν  μία  διαδρομή  περίπου 25 χιλιομέτρων  και στη συνέχεια  θ΄ ακολουθήσουν  οι δρομείς, οι οποίοι  θα καλύψουν  περίπου 10 χιλιόμετρων. Και οι δυο διαδρομές θα κινηθούν σε δασικούς δρόμους και θα περάσουν και από δυο μονοπάτια(μήκος μονοπατιών 1200 μέτρα περίπου συνολικά για το ποδήλατο και 600 μέτρα περίπου για το τρέξιμο.)

Σημείωση: Τα δύο αγωνίσματα θα κινηθούν σε διαφορετικές διαδρομές.

Υδροδοσία: Θα υπάρχει σταθμός υδροδοσίας στο ενδιάμεσο κάθε διαδρομής.

Στον χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχει ομάδα εθελοντών διασωστών, ιατρός και ασθενοφόρο.

Η  σηματοδότηση  θα  γίνει  με φωσφορίζοντα  και αντανακλαστικά ειδικά  μέσα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου(www.pdsodysseas.gr) συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής και διευκρινίζοντας απαραίτητα σε ποιόν αγώνα αφορά η δήλωση. Οι δηλώσεις θα διαρκέσουν από τη Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 μέχρι και τη Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014. Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να ακολουθήσει η κατάθεση του ποσού συμμετοχής το αργότερο μέχρι τη Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014.

Κόστος συμμετοχής: 10 euro Για τον κάθε αγώνα. Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρξει όριο 300 αθλητών και στους δυο αγώνες. Θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία την ημέρα του αγώνα, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το όριο των αθλητών.

Χώρος  εκδηλώσεων: 5ο Δημοτικό σχολείο Πετρούπολης ( τέρμα Ελαιών - Κερασόβου & Αγίου Πολυκάρπου Πετρούπολη, Τ.Κ. 13231 ) έναντι Άπολις.

Ο χώρος  των εκδηλώσεων έχει επιλεγεί  έτσι ώστε να προσφέρει όλα όσα χρειάζονται οι αθλητές  και οι επισκέπτες. Υπάρχουν μαγαζιά με καφέ, φαγητό, ποτό, άλσος αναψυχής καθώς και μια σύγχρονη παιδική χαρά, από τις καλύτερες του δήμου μας, για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους, όσο θα περιμένουν τους αθλητές, οι επισκέπτες μας με τους μικρούς μας φίλους. Με το πέρας των τερματισμών θα υπάρχει ελαφρύ γεύμα για τους συμμετέχοντες προσφορά του συλλόγου.

Για το σύλλογο

Δημήτρης Ζωναράς

 

Poikilo Rocky Mountain 6/4/2014

Poikilo

Ο Ποδηλατικός Δρομικός Σύλλογος Οδυσσέας Πετρούπολης προκυρήσει το  Poikilo Rocky Mountain 2014 στις 6 Απριλίου 2014, στο Ποικίλο Όρος. Πρόκειται για αγώνα Trail Running με συνολικό μήκος διαδρομής τα 22.500 μέτρα, συνολική θετική υψομετρική τα 1.052 μέτρα και πολλά τεχνικά μονοπάτια. Εξελίσσεται αποκλειστικά μέσα στο Ποικίλο Όρος και έχει κυκλική μορφή. Παράλληλα διεξάγεται και μικρότερος αγώνας, 7 Km, σε μέρος της διαδρομής του μεγάλου αγώνα.
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απολαύσουν τη συναρπαστική θέα του όρους από όλες τις πλευρές του ενώ πολλά τμήματα της διαδρομής περνούν μέσα από πευκοδάσος. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου(www.pdsodysseas.gr) συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής και διευκρινίζοντας απαραίτητα σε ποιόν αγώνα αφορά η δήλωση. Οι δηλώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 μέχρι και τη Τρίτη 1 Απριλίου 2014.

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να ακολουθήσει η κατάθεση του ποσού συμμετοχής το αργότερο μέχρι τη Τρίτη 1 Απριλίου 2014.

Κόστος συμμετοχής: 15 euro για των αγώνα των 22,5 χιλιομέτρων και 10 euro για των αγώνα των 7 χιλιομέτρων. Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρξει όριο 300 αθλητών και στους δυο αγώνες.

 Ο αγώνας αποτελεί κριτήριο και δίνει πόντους για τον Olympus Marathon.

Για το σύλλογο
Δημήτρης Ζωναράς

Ανακήρυξη 2ου Ποδηλατικού Άθλου.

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ 24-1-2014 – ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ! 

ανακοίνωση

Στις 24/1/2014, στο συνεδριακό κέντρο Σπερχειάδας και μπροστά σε πλήθος κόσμου και επισημοτήτων ανακοινώθηκε και επίσημα ο 2ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης.

Σημείο εκκίνησης ορίστηκε η Σήραγγα του Τυμφρηστού ενώ σημείο τερματισμού οι μυθικοί Δελφοί.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης, κ.Μέρρας δίνοντας τον λόγο στον πρωτεργάτη του Ποδηλατικού Άθλου και Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας, Γιάννη Κατσίκα.  Ο κ.Κατσίκας, αφού ευχαρίστησε θερμά τους περυσινούς συμμετέχοντες και τους εθελοντές, που αφιέρωσαν κόπο και χρόνο για την επιτυχημένη πορεία του Άθλου, ανέλυσε το ιστορικό δημιουργίας αυτής της τόσο ξεχωριστής διοργάνωσης και έθεσε τους στόχους και τις προοπτικές για την καλύτερη συνέχεια στον 2ο Ποδηλατικό Άθλο στα βουνά της Ρούμελης.

1. Η εκκίνηση του Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης θα γίνεται πάντοτε από την Σήραγγα του Τυμφρηστού, ενώ το σημείο τερματισμού του επόμενου Άθλου θα αποφασίζεται σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά την περάτωση του προηγούμενου.
2. Οι ποδηλάτες δεν θα επιβαρύνονται με έξοδα συμμετοχής, ενώ ο αριθμός τους θα καθορίζεται από τον αριθμό των εθελοντών και των χορηγών της διοργάνωσης.
3. Η δημιουργία οργανωτικής δομής για την ολοένα και καλύτερη διοργάνωση του Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης. Ενδεικτικά αναφέρουμε: γραφείο τύπου, ασφάλεια διαδρομών, πολιτιστικές εκδηλώσεις, χορηγίες, εθελοντισμός, προβολή της διοργάνωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο ποδηλάτης και περυσινό μέλος της Επιτροπής Διοργάνωσης του 1ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης, Βλαδίμηρος Νικολάκης. Ο κ.Νικολάκης μίλησε για τις αξέχαστες εμπειρίες των ποδηλατών από τον 1ο Ποδηλατικό Άθλο στα βουνά της Ρούμελης ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του χημικού ότι  Ο 1ος Ποδηλατικός Άθλος ήταν ένα απόλυτα επιτυχημένο μείγμα της αγάπης των ποδηλατών για την ορεινή ποδηλασία και της αγάπης των ανθρώπων της Δυτικής Φθιώτιδας για τα χωριά τους. Κάτι το εξαιρετικά καινοτόμο και πρωτότυπο‘‘Στη συνέχεια, ο κ.Νικολάκης ευχαρίστησε τους εθελοντές, τους χορηγούς, τους φορείς υποστήριξης του 1ου Ποδηλατικού Άθλου (Δήμοι Μακρακώμης και Δελφών, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας) και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για την θεσμοθέτηση του Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης στις 8 Σεπτεμβρίου 2013 στη Γραβιά και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές του Ποδηλατικού Άθλου και καλή αντάμωση στα βουνά”.

 

Στη συνέχεια της εκδήλωσης πήρε το λόγο η κα Κατερίνα Καλύβα, πρόεδρος των Ποδηλατών Λαμίας και μέλος της Επιτροπής Διοργάνωσης του 1ου Άθλου, η οποία ευχαρίστησε και ανέφερε αναλυτικά τους χορηγούς και τους εθελοντές του 1ου Ποδηλατικού Άθλου και  ευχήθηκε κι εκείνη με τη σειρά της ό,τι καλύτερο για τον 2ο Ποδηλατικό Άθλο. Να σημειωθεί ότι οι Ποδηλάτες Λαμίας αποτελούν μία εξαιρετικά ενεργή και κοινωνική ομάδα με πλούσιο μενού δράσεων σε όλη την Φθιώτιδα.

Ακολούθως, προβλήθηκε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του 1ου Ποδηλατικού Άθλου το οποίο θύμισε σε πολλούς τις όμορφες στιγμές του περυσινού καλοκαιριού ζωντανεύοντας τις ομορφιές των βουνών της Ρούμελης και προϊδέασε τους παρευρισκόμενους για όσα υπέροχα έπονται…

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης ήρθε η πολυπόθητη ανακήρυξη του 2ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης από την Αντιπεριφερειάρχη για θέματα τουρισμού, κα. Φανή Παπαθωμά και τον Δήμαρχο Μακρακώμης, κ.  Θύμιο Παπαευθυμίου.

 

Η κα Παπαθωμά απηύθυνε μαζικό κάλεσμα σε εθελοντές και ποδηλάτες, ώστε να ζήσουν από κοντά φέτος την ανεπανάληπτη εμπειρία του Ποδηλατικού Άθλου Ρούμελης. Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Μακρακώμης εγγυήθηκε την αναμόρφωση του χώρου της 1ης διανυκτέρευσης στον πανέμορφο Προφήτη Ηλία στο Κυριακοχώρι.

 

Χαιρετισμό απέστειλαν η Αντιπεριφερειάρχης κα. Γιώτα Γαζή, η οποία ανανέωσε το κάλεσμά της για την επιμήκυνση του Άθλου έως τους Δελφούς και ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Μανανάς, ο οποίος θα μας περιμένει  στη Γραβιά.  Τέλος ο κ. Γιώργος Αμυράς (Μένουμε Ελλάδα…) εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τον Ποδηλατικό Άθλο Ρούμελης και την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε αυτόν.

 

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους:

 

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Β. ΨΑΘΑΣ
ΟΙ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Ν. ΜΠΕΤΣΙΟΣ ΚΑΙ Λ. ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ Θ.ΦΑΡΡΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Λ Γ. ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

Συντάκτης άρθρου: Βλαδίμηρος Νικολάκης, Δρ. Χημικός

 

 

PEDAL FOR LIFE

PFL

 

Διοργάνωση Φιλανθρωπικής Ποδηλατικής Διαδρομής

Στόχος της τριήμερης αυτής ποδηλατικής δράσης, είναι αφενός η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σκλήρυνση κατά πλάκας και αφετέρου η οικονομική ενίσχυση του αγώνα που διεξάγει η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Κατά το τριήμερο 20-22 Δεκεμβρίου του 2013, τρεις αναβάτες της Bikenature θα ξεκινήσουν από τη Λαμία με στόχο να τερματίσουν στα Μετέωρα, περνώντας μέσα από εναλλακτικές διαδρομές και από σημεία ενδιαφέροντος ολόκληρης της κεντρικής Ελλάδας. Οι ποδηλάτες θα περάσουν από τη λίμνη του Σμοκόβου, τη λίμνη Πλαστήρα, τα Τρίκαλα (την πόλη του ποδηλάτου όπως είναι ευρέως γνωστή) και θα τερματίσουν στα Μετέωρα το απόγευμα της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου. 

Για κάθε χιλιόμετρο που θα διανύουν οι αναβάτες, το Pharmacy295 θα προσφέρει 2€ στην Εταιρία για την ενίσχυση των σκοπών της. Παράλληλα, μέσα από τις σελίδες του Facebook, τόσο του Pharmacy295 όσο και της Bikenature, θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την πορεία των αναβατών με Live Tracking αλλά και του μερικού συνόλου της χιλιομετρικής απόστασης. Έτσι, οι διαδικτυακοί «φίλοι» των σελίδων θα μπορούν να ενημερώνονται για την εξέλιξη της δράσης και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να έρχονται σε επαφή με την Εταιρία και το έργο της. 

www.pharmacy295.gr
www.bikenature.gr
www.gmss.gr/

 

Καλάθι Αγορών

Καλάθι άδειο.
  ()

You have no items in your shopping cart.

Αναζήτηση στο Κατάστημα

Κατηγορίες

προϊόντα & παροχές

podilatodromio.gr

Ποδήλατα, Προσφορές, Ποδηλατικός ρουχισμός, Επισκευές ποδηλάτων, Ανταλλακτικά ποδηλάτων, Αξεσουάρ ποδηλάτων, ακτινολόγιση, τροχοί, Service Fox, RockShox, Endura, Ποδήλατα Cube, Bianchi, Ideal, Clermont, Σέλες smp, fizik, Τρόμπες zefal, lezyne, Ελαστικά maxxis, vittoria, shwalbe, kenda, Ανταλλακτικά Shimano service, specialized, kcnc, πιρούνια rockshox, κράνη met, giro, bell, ked, είδη διατροφής gu, διατροφή powerbar, powerbar, κατάστημα ποδηλάτων, Ίλιον, uvex, γυαλιά, οπτικά, ρούχα ποδηλατικά, αναβαθμίσεις ποδηλάτων